Een keelontsteking is hartstikke vervelend en heb je liever niet. Toch kan het weleens voorkomen dat ook jij het slachtoffer wordt van deze vervelende infectie. Wat kun je er dan tegen doen?

Door je weerstand te verhogen ben je sneller de keelontsteking te baas.

Pijn verzachten bij keelontsteking

Door de pijn te verzachten van de keelontsteking zou je ieder geval weer kunnen slikken, praten of je prettig voelen. Een pijnverzachtend middel helpt alleen niet bij het behandelen van de keelontsteking. Je kunt de pijn verzachten met:

  • Ijsjes, door het koude ijsje krimpt de zwelling (geen ijs? koud water helpt ook)
  • Drop, het smeert de keel waardoor het prettiger aanvoelt
  • Kamillethee, zorgt ervoor dat de keel deels ontsmet wordt
  • Strepsils: zie hieronder voor de werking


Rust houden en ontsmetten

Als de pijn deels verzacht is kun je twee dingen doen met de spullen die je meestal in huis hebt. Door met zout water te gorgelen zal je de keel ontsmetten waardoor eventuele nieuwe virussen of bacteriën minder kans hebben. Daarnaast is het heel belangrijk om rust te houden. De virussen zijn waarschijnlijk je lichaam binnen gedrongen doordat je weerstand op dit moment te zwak is. Door rust te houden kun je weer aan sterken waardoor je lichaam zich kan herstellen. Er zijn verschillende oplossingen om dit proces te versnellen.

 

Keelontsteking behandelen: weerstand verhogen


keelspray tegen keelpijnSteigerwald Phytohustil 150ml

Verzacht de keel en adem vrijer met Steigerwald Phytohustil. Het natuurlijke geneesmiddel Steigerwald Phytohustil werkt op basis van het extract van de Altheawortel. Het kruidengeneesmiddel is speciaal ontwikkeld voor de symptomatische behandeling van de keel.

Vandaag besteld = morgen in huis

Bestel voor maar €12,95


Keelspray tegen keelpijnStrepfen Keelspray 8,75mg

Strepfen Keelspray is een ideaal middel om de keelkachten te verlichten. Het middel is ontwikkeld om de pijn, zoals keelpijn, slikproblemen en zwelling te verminderen. Kinderen en volwassen zijn gebaat bij dit middel.

Vandaag besteld = morgen in huis

Bestel voor maar €8,99


Bezoek brengen aan de huisarts

Het kan zijn dat je lichaam de keelontsteking niet snel genoeg kan bestrijden. Dit kan verschillende oorzaken hebben en dit is voor ieder mens weer anders. Bij twijfel kun je het beste de huisarts raadplegen. Jouw huisarts kan je goed vertellen hoe je in jouw geval je keelontsteking kunt behandelen.

Eigen tips? Laat ze achter in de reacties!